Positioneringsstrategie voor stadsvernieuwingsproject Turnova

Stad Turnhout en projectontwikkelaar Heeren Group bouwen Turnova: een stadsdeel bij de Grote Markt met winkels, appartementen, hotel, een ondergrondse parking, de Stedelijke Academie en een woon- en kantoortoren met restaurant en dakterras. Door allerlei complicaties en vertragingen geloofden maar weinig Turnhoutenaars nog in het project. Een nieuwe positioneringsstrategie keerde die perceptie.

Vraag

Via participatiesessies met inwoners zocht de stad Turnhout naar een concrete invulling voor de site. Daarna ging ze op zoek naar een private partner die – rekening houdend met de verzamelde input – het nieuwe stukje stad ontwikkelde. Doordat hier meerdere jaren overheen gingen, geloofden de Turnhoutenaars niet meer dat Turnova er ooit zou komen. Daarom schakelde de stad een professioneel bureau met kennis van zaken in. Connect zette vanaf 2014 een uitgebreid communicatietraject op.

Aanpak

Opvallend is de inzet van de Turnova-familie: gezichten die de toekomstige gebruikers van het nieuwe stadsdeel verpersoonlijken. Een nieuw logo en een frisse huisstijl omkaderen de herlancering van het project. Het communicatieplan vormt al drie jaar de ruggengraat van alle communicatie-uitingen, waaronder de website, persberichten, een promotiefilmpje, vastgoedbrochures, nieuwsbrieven en magazines.

De constructieve samenwerking tussen stad en projectontwikkelaar zorgt voor een optimaal resultaat.

Resultaat

De perceptie over Turnova is met 180 graden gedraaid en de interesse voor het project is alleen maar toegenomen. Dat tonen de bezoekersaantallen van de Burendag en Open Wervendag. In de uitvoering van de strategie vormt Connect een brug tussen de stad en de projectontwikkelaar.

Facts & Figures

  • Ruim 2.100 bezoekers op het lanceringsevent.
  • 1.500 bezoekers tijdens Open Wervendag 2016.
  • 140 buren en toekomstige bewoners bezochten Turnova tijdens de Burendag 2016.
Positioneringsstrategie voor stadsvernieuwingsproject Turnova Positioneringsstrategie voor stadsvernieuwingsproject Turnova Positioneringsstrategie voor stadsvernieuwingsproject Turnova Positioneringsstrategie voor stadsvernieuwingsproject Turnova