Communicatiestrategie voor vastgoedproject Anemoon

Anemoon is een vastgoedproject in Tienen. Ondanks de goede ligging en betaalbare prijs vonden in 2015 en 2016 slechts een tiental bouwgronden een koper. Connect blies met een communicatiestrategie en -acties het vastgoedproject nieuw leven in, om de verkoop van percelen een boost te geven.

Vraag

Projectontwikkelaar Heeren Group vroeg aan Connect om het Anemoonproject te herpositioneren, zodat de verkoop van bouwgronden toenam. Doordat het bouwproject zich op veel verschillende doelgroepen richtte, was de communicatie onvoldoende gefocust.

Aanpak

Na een grondige analyse selecteerde Connect samen met de opdrachtgever vier hoofddoelgroepen, die we verpersoonlijkten met foto’s: een jong gezin, een ouder echtpaar, een zakenvrouw en een oudere man. Daarna bedacht Connect voor elk van deze doelgroepen specifieke verkoopargumenten. Hierbij hadden we zowel aandacht voor rationele als emotionele argumenten. Het project kreeg als campagnenaam Thuis in Tienen mee.

De communicatiestrategie met afgebakende doelgroepen en kanalen gaf ons de juiste richting aan.

Lien Cools, personal assistant Heeren Group.

Resultaat

Uit de strategie vloeiden meerdere communicatieacties, die in een nieuwe huisstijl werden gegoten: de website www.thuisintienen.be, een brochure, infoborden op de bouwplaats, een verkoopevent met kinderanimatie en regionale advertenties in publicaties en op bussen van De Lijn. We maakten vier versies van de advertenties, telkens gericht op een specifieke doelgroep.

Facts & Figures

  • Samen met het aangrenzende stadspark Viander vormt dit woonproject een groene long in Tienen van 17 ha groot.
  • Het woonproject bestaat uit meer dan 100 bouwgronden, verspreid over 4 wijken.
  • We zetten 7 advertentiekanalen in: 1 weekkrant (De Zondag/De Streekkrant), 2 edities van een wekelijks regionaal magazine (Rondom Leuven en Tienen), 2 bussen van De Lijn en 2 treinstations (Leuven en Tienen).
Communicatiestrategie voor vastgoedproject Anemoon Communicatiestrategie voor vastgoedproject Anemoon Communicatiestrategie voor vastgoedproject Anemoon