Stadsvernieuwing bezorgt Vilvoorde ware metamorfose

De periode tussen 2014 en 2019 staat voor Vilvoorde in het teken van stadsvernieuwing. Zo zijn projecten gepland in de stationsomgeving en op de Watersite. Ook het stadscentrum ondergaat een grondige metamorfose. Hoogtepunt is de herinrichting van de Grote Markt, met de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

Vraag

Bij een stadsvernieuwingsproject zijn steevast heel veel stakeholders betrokken: omwonenden, handelaars, politici, passanten, pers… Eenduidige communicatie naar alle stakeholders is dan ook absoluut noodzakelijk. De stad Vilvoorde klopte bij Connect aan voor strategische communicatiebegeleiding en de effectieve uitvoering van communicatieacties.

Aanpak

Connect stelde een communicatieplan op, dat het schepencollege unaniem goedkeurde. Sindsdien coördineert Connect samen met de betrokken ambtenaren de verschillende communicatieacties. Die gaan van persberichten en infomomenten tot brochures, folders, Q&A’s, bewonersbrieven en digitale nieuwsbrieven.

Dankzij de gestroomlijnde berichtgeving houdt de stad de communicatie zelf in handen.

Resultaat

De procedures zijn ingewikkeld en er is protest van een actiecomité. Toch houdt de stad de communicatie zelf in handen, dankzij een gestroomlijnde berichtgeving naar omwonenden en handelaars.

Facts & Figures

  • De herinrichting van de Grote Markt kost 2,5 miljoen euro.
  • De nieuwe ondergrondse parking biedt plaats aan 192 wagens, tegenover 105 vroeger op de Grote Markt.
  • Tijdens een afscheidsfeest van de Grote Markt toastten ruim 600 Vilvoordenaars op het nieuwe ontwerp.
Stadsvernieuwing bezorgt Vilvoorde ware metamorfose Stadsvernieuwing bezorgt Vilvoorde ware metamorfose Stadsvernieuwing bezorgt Vilvoorde ware metamorfose