Weerstand tegen windmolens, wat nu?

Veel windprojecten stuiten lokaal op stevige tegenstand. In 2018 werd tegen 80% van alle windparken beroep aangetekend bij de Raad van State. We geloven dan wel in de energietransitie en zijn voor windenergie, maar krijgen liever geen windmolen in de eigen achtertuin. Download onze whitepaper met 10 bewezen inzichten om van jouw windenergie een succes te maken van bij de start.

 

Draagvlak moet je bouwen  

Acceptatie en draagvlak voor windmolens komt niet vanzelf. Daar moet je samen met omwonenden aan bouwen. Zonder duidelijke communicatie en procesparticipatie lukt het niet. Kennisgeving en inspraak begint bij voorkeur lang voor een windproject vorm krijgt of vergunningen worden aangevraagdEn loopt door tot na het moment dat de wieken voor het eerst draaien. Alleen zo kan je weerstand tegen een windproject verminderen.  

 

10 strategische inzichten die jouw project vooruit helpen 

Draagvlak voor windprojecten bouwen is maatwerk. In deze whitepaper geven we alvast 10 tips die kunnen helpen. Deze tips zijn gebaseerd op strategische modellen die al jaren hun succes bewijzen. En door Connect worden toegepast bij energieprojecten in België en Nederland, bijvoorbeeld bij windpark Rentel en hoogspanningsbeheerders Elia en TenneT.   

 

Heb je een vraag? Contacteer ons dan via info@connect.be.

 

Download hieronder de whitepaper.

Door dit formulier in te vullen geef ik toestemming aan Connect om mij in de toekomst te contacteren over dit onderwerp.
https://connect.be/wp-content/uploads/2019/06/2019-07-03_CONNECT_WINDENERGIE_WHITEPAPER.pdf
Volgende publicatie → Terug naar overzicht