Bereikbaarheidsadvies op maat van bewoners en handelaars

Het Agentschap Wegen en Verkeer beheert zo’n 7.000 kilometer gewest- en autosnelwegen en ruim 7.700 kilometer fietspaden in heel Vlaanderen. Werken aan al die wegen brengen hinder en vragen met zich mee. Buurtbewoners vragen zich af hoe ze moeten omrijden en handelaars hangen op hun beurt af van een goede bereikbaarheid tijdens de werken. Connect staat de provinciale afdeling in Vlaams-Brabant bij in het verlenen van bereikbaarheidsadvies, op maat van de vele bewoners en handelaars. 

Vraag

Tijdens werken willen handelaars vooral graag weten hoe de bereikbaarheid van hun handelszaak tijdens de werken kan gegarandeerd worden. Connect verzorgt de communicatie naar bewoners en handelaars en is steeds het centrale aanspreekpunt voor hun vragen en meldingen. Samen met partners zoals de lokale politie, de gemeentes, bedrijven, aannemers en Wegen en Verkeer zoeken we naar oplossingen om de bereikbaarheid van handelaars te garanderen. 

Aanpak

Een adviseur van Connect is het rechtstreekse aanspreekpunt voor omwonenden en handelaars als ze hinder ondervinden bij werken in Vlaams-Brabant. Hij of zij is de bereikbaarheidsadviseur en speelt een belangrijke rol in de proactieve communicatieaanpak van Wegen en Verkeer. Hij of zij spoort problemen vroegtijdig op tijdens een rondgang bij bedrijven in de buurt. Daarnaast is de adviseur aanwezig op werfvergaderingen en worden bezorgdheden van bewoners en handelaars beantwoord. Samen met de handelaars bekijkt hij of zij technische plannen en wordt er samen met de aannemer naar oplossingen gezocht om de handelaars maximaal bereikbaar te houden.  

Resultaat

We creëren begrip voor de noodzakelijke werken die Wegen en Verkeer uitvoert. Dat doen we door steeds heldere en relevante informatie naar omwonenden en handelaars te communiceren, tijdens een fysieke of online vergadering. Zo verminderen we de impact van de werken op de leefbaarheid van de buurt en zorgen we ervoor dat handelaars zo goed mogelijk hun werk kunnen uitoefenen en dat hun klanten hen steeds kunnen bereiken. 

Facts & Figures

  • We geven bereikbaarheidsadvies voor 13 projecten van de provinciale afdeling Vlaams-Brabant.
  • We communiceren via 70 webpagina’s over de projecten in uitvoering.
  • De informatieberichten op Hoplr over het project Leuven Noord haalden al 150.000 views.
  • De allereerste Facebook Live van het Agentschap Wegen en Verkeer bereikte meer dan 45.000 mensen.

De bereikbaarheidsadviseur spoort vragen vroegtijdig op en zoekt samen met handelaars naar de meest efficiënte oplossingen om hun handelszaken maximaal bereikbaar te houden.

Wouter Toelen, Partner en Senior Communicatieadviseur bij Connect

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Wouter

cases

Projectcommunicatie voor hoogspanningsnetbeheerder Elia
Case

Projectcommunicatie voor hoogspanningsnetbeheerder Elia

Elia

Werken aan bedrijvencommunity rond Maastricht Aachen Airport
Case

Werken aan bedrijvencommunity rond Maastricht Aachen Airport

Aviation Valley

Brabants militair erfgoed zichtbaar en beleefbaar maken
Case

Brabants militair erfgoed zichtbaar en beleefbaar maken

Alliantie Zuiderwaterlinie