blog

“Veel collega’s heb ik alleen online ontmoet”

Het jaar 2020 is voorbij! De jaarwisseling is een tijd om terug te kijken en vooruit te blikken. Onze nieuwe junior communicatieadviseurs Carlo en Denise doen daar ook aan mee: zij kijken terug op hun eerste weken bij Connect en spreken uit wat ze het komend jaar willen leren.

Hoe kijk je terug op je start bij Connect? 

Blog Carlo en Denise

Denise: “Ik heb mijn start bij Connect als heel positief ervaren, ondanks dat ik maar twee keer op kantoor ben geweest sinds ik gestart ben. Ik heb veel collega’s dan ook alleen online ontmoet. Gelukkig was iedereen vriendelijk en behulpzaam. Zeer fijn wanneer je als junior aan een nieuwe baan begint!”

Carlo: “Ja, zo kijk ik er ook op terug. Het is toch wel spannend: een eerste functie in het communicatievak en meteen thuiswerken op m’n slaapkamer. Kan je wel goed mee worden genomen in het werk? Is het een extra barrière om mensen iets te vragen? Ondanks dat ik er tegenop zag, zie ik het thuiswerken nu niet meer als obstakel. Ik ben warm welkom geheten, iedereen is ontzettend behulpzaam en ik heb niet het idee dat ik afgezonderd ben van het team.”

Denise: “Tijdens mijn eerste week mocht ik meteen werken aan opdrachten voor klanten. Dat is spannend wanneer je dat voor het eerst doet. Gelukkig is er inderdaad altijd iemand beschikbaar om je werk te bekijken en daar waar nodig te voorzien van feedback.”

Heb je een bepaalde routine ontwikkeld tijdens het thuiswerken? 

Carlo: “Ik weet dat het voor mezelf het beste is om een routine aan te houden, dus ik ga bijvoorbeeld voor het werk altijd even wandelen om vervolgens een kopje zwarte koffie te pakken. De afgelopen paar weken heb ik veel profijt gehad van het aanhouden van deze routine. En na het werk, dan gaan de spullen de kast in!”

Welke opdrachten of taken geven jou de meeste energie? 

Carlo: “Ik krijg energie wanneer ik kan leren door te doen. Denk bijvoorbeeld aan een briefing voor een opdracht om dan vervolgens zelf in de materie te duiken. Je kijkt objectief wat er speelt en dan ga je van daar verder.”

Denise: “De afwisseling tussen denken en doen geeft mij ook energie. De ene keer maak je een nieuwsbrief en de andere keer denk je mee bij het uitwerken van een communicatiestrategie. Zo blijft het werk leuk en gevarieerd.”

Waar kijk je momenteel het meest naar uit? 

Carlo: “Uiteindelijk zou ik het toch wel fijn vinden om met het hele team op het kantoor te werken. Ondanks de super introductie en de kennismakingsgesprekken mis ik wel dat je gewoon met een team aan het werk bent. Daarnaast ben ik werkinhoudelijk erg benieuwd naar de Connect opleidingen.”

Wat hoop je komend jaar te leren bij Connect? 

Denise: “Dat is een lastige. Werken bij Connect bestaat veel uit leren door te doen. Ik ben benieuwd wat ik het komende jaar mag gaan oppakken en ik hoop er dan ook achter te komen wat ik écht heel leuk vind om te doen. Wat ik wel hoop te leren is dat ik, door het opdoen van meer ervaring, steviger in mijn schoenen sta als communicatieadviseur.”

Carlo: “Komend jaar hoop ik te leren om een interview of salesgesprek gemakkelijker door te kunnen vertalen naar tekst. Met andere woorden: teksten schrijven waar de opdrachtgever of ieder ander blij van wordt, teksten die hun doel bereiken. Dat is voor mij het voornaamste.”

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.