De Mobiliteitsbrief van A tot Z: redactie, lay-out en drukwerken

Zo'n 3.000 Vlamingen ontvangen elke maand de Mobiliteitsbrief in hun mailbox of brievenbus. Daarmee blijven ze op de hoogte van het laatste nieuws uit de mobiliteitswereld. Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken rekent op Connect voor het hele proces: van de interviews, de eindredactie tot de vormgeving en de bedeling.

Vraag

Al 25 jaar inspireert en motiveert de Mobiliteitsbrief Vlaamse lokale besturen en geïnteresseerden om een duurzaam mobiliteitsbeleid uit te werken in samenwerking met andere partners en overheden. Vorig jaar vond het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid het tijd om de Mobiliteitsbrief in een nieuw jasje te steken. Sindsdien verzorgt Connect de redactie en lay-out van het papieren magazine, de online nieuwsbrief en de website. 

Aanpak

Een vast team van twee copywriters, twee vormgevers en een process manager bijt zich sindsdien samen met het Departement vast in de nieuwste mobiliteitsinzichten. Maandelijks zetten we een innovatief thema in de kijker. Van fietsveilige rotondes en ontsnipperingsmaatregelen bij lokale wegen tot een special over het Vlaams Congres Verkeersveiligheid. 

We bliezen de Mobiliteitsbrief meteen nieuw leven in. Wat hebben we veranderd? De Mobiliteitsbrief telt nu niet langer vier, maar acht bladzijden. Dubbel zoveel pagina’s, maar niet dubbel zoveel tekst. Met meer witruimte, foto’s en infographics maken we van de Mobiliteitsbrief een vlot, aantrekkelijk magazine. 

Resultaat

De Mobiliteitsbrief brengt mobiliteitsnieuws op een duidelijke, scanbare en diepgaande manier. De onderwerpen behouden de nodige sérieux, de teksten zijn kort en krachtig en de visuals zorgen ook voor een frisse look and feel. Want ook ingewikkeld mobiliteitsnieuws mag vlot gebracht worden.

Facts & Figures

  • 3.000 Vlaamse mobiliteitsprofessionals ontvangen maandelijks de Mobiliteitsbrief.
  • De Mobiliteitsbrief bestaat al 25 jaar, goed voor meer dan 240 edities.
  • De eerste Connect-editie is die van november 2022.

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Giel

cases

Communicatiebegeleiding Programma Energie
Case

Communicatiebegeleiding Programma Energie

Provincie Noord-Brabant

Meer communicatieve beweging voor Beweging Limburg tegen Kindermishandeling
Case

Meer communicatieve beweging voor Beweging Limburg tegen Kindermishandeling

Provincie Nederlands Limburg

Crisiscommunicatieplan voor het grootste scholenbouwproject in Vlaanderen
Case

Crisiscommunicatieplan voor het grootste scholenbouwproject in Vlaanderen

Scholen van Morgen