nieuwsbericht

Connect begeleidt BGHM in de uitwerking van haar communicatiestrategie

dinsdag 19 mei 2020

Sociale huisvesting is een thema dat vaak een negatief imago heeft. De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) bestaat uit een enthousiast team dat veel meer doet dan enkel huisvesting toegankelijk maken voor mensen met een bescheiden inkomen. Om dat te tonen wil BGHM een sterke, authentieke referentie worden en het imago van de sector positief vormgeven.

Préférez-vous lire ce blog en français? Continuez ici >

BGHM werkt nauw samen met de Openbare Huisvestingsmaatschappijen (OVM’s) en wordt zo vaak als controlerende instantie gezien. In realiteit is BGHM een dynamische organisatie die betrokken is in kwaliteitsvolle bouw- en renovatieprojecten en kansen wil geven aan diegenen uit onze samenleving die het moeilijk hebben. Dat gebeurt door informatie en advies te verlenen aan samenwerkingspartners en aan sociale huurders.

Reyers-project in Schaarbeek

Een waardevol project dat deze doelstellingen veruitwendigt, is het Reyers-project in Schaarbeek. Dit project werd ingehuldigd in september 2016 en bestaat uit 84 passiefwoningen. Het gebouw heeft een grote binnentuin met boomgaard. Het is de schakel tussen de Mediaparksite en de constructiesite aan de E40, twee ruimtes die ingrijpende veranderingen zullen ondergaan om een vernieuwde en levendige wijk te creëren.

Een beter imago voor de sector dankzij een nieuwe communicatiestrategie

Met een duidelijke communicatiestrategie wil BGHM haar faciliterende rol in de kijker zetten. Daarnaast zorgt een positieve waardering van sociale huisvesting in al haar facetten voor een beter imago van de sector. Connect ondersteunt BGHM hierin met de uitwerking van haar communicatiestrategie en de opmaak van een extern communicatieplan voor de periode 2020-2025. Een opdracht waarbij we mens en omgeving meer dan ooit mogen verbinden. 

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!

Bart Derison presenteert op Kortom studiedag
Nieuwsbericht

Studiedag ‘Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?’