nieuwsbericht

Connect verzorgt communicatie en participatie voor Nieuwe Sluis Zeebrugge

donderdag 7 mei 2020

Connect staat als partner van studiebureau Arcadis in voor de communicatiebegeleiding en het participatiemanagement voor de nieuwe sluis in Zeebrugge. De haven van Zeebrugge krijgt een nieuwe sluis om de nautische toegankelijkheid ervan te verbeteren en te garanderen voor de toekomst. Ook de leefbaarheid, economie en werkgelegenheid in de omgeving hebben baat bij dit project. Dit is het tweede project volgens de nieuwe procesaanpak complexe projecten van de Vlaamse overheid waar Connect aan meewerkt.

Een nieuwe sluis in de haven van Zeebrugge zorgt voor een betere, gegarandeerde toegang tot de achterhaven, zorgt dat de economie en werkgelegenheid in de regio kunnen blijven groeien en dat de haven klaar is voor de scheepvaart van de toekomst. Ook de verkeerssituatie in de omgeving wijzigt, onder andere met de aanleg van een nieuwe verbindingsweg, de Nx.

Dit project is een complex project van de Vlaamse overheid. De Nieuwe Sluis Zeebrugge zit nu in de uitwerkingsfase. Dat betekent dat het team van het voorkeursbesluit een realiseerbaar project maakt en de uitvoeringswijze ervan bepaalt om over te kunnen gaan naar de laatste stap, de uitvoering. 

Connect staat samen met externe communicatieadviseur An Luyten in voor de strategische communicatie- en participatiebegeleiding in dit complex project van de Vlaamse overheid.

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!