nieuwsbericht

Connect werkt mee aan langetermijnbescherming Belgische kust

donderdag 15 juli 2021

Meetgegevens en klimaatmodellen van wetenschappers wereldwijd voorspellen dat we in de 21ste eeuw een zeespiegelstijging en hevigere stormen kunnen verwachten als gevolg van de klimaatveranderingen. Uit analyses van de Vlaamse overheid komt naar voor dat de Belgische kust en het achterliggende gebied erg kwetsbaar zijn en dat onze huidige kustbescherming onder druk zal komen te staan. Om de kustlijn en het achterland op lange termijn te beschermen, riep de Vlaamse overheid het project Kustvisie in het leven.

Als lid van het consortium Hoogtij(d), begeleidt Connect de komende jaren het Departement Mobiliteit en Openbare werken tijdens de onderzoeksfase. Meer concreet nemen we de stakeholdercommunicatie voor onze rekening. Door hier de komende jaren fors op in te zetten, bouwen we aan een een goede voedingsbodem om met de verschillende belanghebbenden de plannen voor de langetermijnbescherming van onze kust vorm te geven.

Het consortium Hoogtij(d) bestaat naast Connect uit de partners IMDC, ORG Parmanent Modernity en Arcadis, in samenwerking met Common Ground, An Luyten, Econopolis, LDR Advocaten, BAAC Vlaanderen en TRACTEBEL.

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Pieter

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Nieuwsbericht

De BGHM doet opnieuw beroep op Connect voor haar communicatie

Nieuwsbericht

Hoe om te gaan met kritiek op jouw projectcommunicatie?

Nieuwsbericht

Videoreeks "het brein van Connect" - Welzijn