nieuwsbericht

Een dubbele aanwinst voor het Connectteam: Dominique en Gella

maandag 7 september 2020

Enkele weken geleden mochten we twee nieuwe Connecters verwelkomen: Dominique (NL) en Gella (BE). Gewapend met een stevige dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen versterken ze het team als Junior Communicatieadviseur. De ene in Hasselt, de andere in Eindhoven. Hoe kijken ze terug op hun eerste weken?

Hoe is het om met iemand te starten die je na de eerste dag bijna niet meer ziet?

Dominique: Ik vond het fijn om met Gella te starten. Het was alsof ik er een extra buddy bij kreeg, mijn startersbuddy! Dankzij de digitale meetings maakte het weinig uit dat we elkaar na die eerste dag niet meer zagen. Althans niet in real life. 

Gella: We volgen wekelijks interne opleidingen, dan is het altijd prettig als er een bekend gezicht tussenzit. Zeker in het begin, nu kennen we onze collega’s uiteraard al beter.

Gella werkt vanuit Hasselt, jij vanuit Eindhoven Dominique. Merk je een verschil?

Dominique: Ik heb één-op-één kunnen kennismaken met mijn Nederlandse collega’s. Dat verliep wel anders bij Gella.

Gella: Inderdaad! Ik leerde iedereen in golven kennen. Door de coronamaatregelen kon ik iedere dag nieuwe collega’s ontmoeten. Maar aangezien we in Hasselt met meer Connecters zijn dan in Eindhoven, had ik niet meteen de kans om iedereen uitgebreid face-to-face te spreken. 

Als junior sta je vaak aan het begin van een mooi groeitraject. Wat willen jullie zeker leren?

Gella: Connect stimuleert levenslang leren, beter kan je het als starter dus niet treffen. Ik ben erg benieuwd naar de interne opleidingen rond spreken voor publiek en grafische vormgeving.

Dominique: Ik kijk ernaar uit om eindelijk te denken én te doen. Tijdens mijn opleidingen stopten projecten vaak na het schrijven van een communicatieplan of het geven van advies. Ik zet graag de volgende stap om mij ook op uitvoerend vlak verder te ontwikkelen.

Jullie zijn ook bij de eersten om het buddysysteem voor nieuwkomers uit te testen. Wat hebben jullie nu al geleerd van Manon en Sofie, jullie Connectbuddies?

Gella: Dat alles altijd goedkomt. Als nieuwkomer komt er veel op je af en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Manon en Sofie zijn in dat opzicht de ideale mentors, ze weten ons altijd gerust te stellen.

Laat ons een oordeel vellen: wat vinden jullie van jullie start bij Connect?

Gella: Zowel de inhoud van de Connectprojecten als de omgeving waarin we kunnen werken trekken me enorm aan. Dat we als juniors meteen in gesprek kunnen treden met verschillende partners is voor mij alvast een grote meerwaarde!  

Dominique: Eens! Als nieuwkomers werden we meteen meegenomen in lopende projecten. Zo voelden we ons al heel snel onderdeel van het Connectteam. Wat mij betreft dus een zeer goede start, die smaakt naar meer!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze connect mailing en ontvang maandelijks onze updates.

Bekijk onze privacyverklaring

Nieuws

Nieuwsbericht

Logeions communicatietrends in onze dagelijkse praktijk

Nieuwsbericht

Volg onze serie: Communicatie tijdens de energietransitie

Nieuwsbericht

Atoomwijk in Mol opgenomen in Markante Plekken