nieuwsbericht

Een warm bad vol kansen

vrijdag 14 december 2018

Met een contract van Connect op zak zat ik op een zonnige septemberochtend op het terras van een koffiebar in Hasselt. Na negen fijne jaren Het Belang van Limburg verlaten, een plek waar ik heel wat vrienden heb gemaakt, was niet makkelijk. Toch heb ik de stap gezet. Het terrasje met mijn vrouw bleef beperkt tot één calorierijke koffie, de beslissing om de handtekening onder het contract te zetten leek ons al snel de juiste te zijn.

Ik had tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job twee belangrijke voorwaarden: ik wil enerzijds continu uitgedaagd worden maar ik wil aan de andere kant wel opnieuw kunnen terugvallen op collega’s die ik vrienden kan noemen. “Bij ons kom je in een warm bad terecht”, verzekerde een Connect-medewerkster me zodra ze het nieuws over mijn contract had vernomen. En ze had gelijk.

Carpool en speeddate

Mijn eerste twee dagen bij Connect bevestigden meteen mijn verwachtingen. Ik werd onmiddellijk twee dagen op rij uitgenodigd in Eindhoven. “Meteen de baan op?”, krijg je dan als vraag. De twee ritten naar de Lampenstad mochten voor mij zelfs nog wat langer duren! Mijn nieuwe collega’s wachtten me telkens met open armen op om al carpoolend kennis te maken.

In Eindhoven stond de eerste dag een interne opleiding op het programma. Gewoon zitten en luisteren? Nee hoor, de nieuweling mocht al meteen zijn ervaring en inzichten delen met de rest. Daags nadien volgde de laatste Connect-dag van het jaar. Een beetje ongemakkelijk op zoek gaan naar aanknopingspunten voor kennismakingsgesprekken? Helemaal niet nodig met een intern opgezette speeddate en etentje.

Blijven leren

Toen ik mij tien jaar geleden ging inschrijven voor een talencursus voor volwassenen kreeg ik een meetlatje met “Levenslang leren” op. Dezelfde slogan lijkt wel een grondbeginsel van Connect. Nog voor ik er officieel aan de slag was, gaven ze me een lectuurpakket mee en werd ik ingeschreven voor enkele interne opleidingen. Tegen het einde van mijn eerste week, was dat laatste aantal al met een veelvoud gestegen. Ik kijk dan ook enorm uit naar de kansen die me zullen worden aangeboden.

De rode draad in dit hele verhaal zijn de mensen van Connect zelf. Junior of senior, ancien of nieuweling: er wordt altijd plaats voor je gemaakt aan de formele vergader- of informele lunchtafel. Alles draait om het leren kennen van nieuwe mensen, en het beter leren kennen van (het werk van) je collega’s. It seems the best is yet to come!

Filip Vranckx

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!