nieuwsbericht

Ik zou best een Belg kunnen zijn…

zaterdag 6 juli 2019

De eerste lunch in Hasselt. Ik loop met mijn collega ‘n stukje door de sfeervolle stad en het valt me direct op: het bourgondische leven waar ik zo van kan genieten in Noord-Brabant is hier nog veel beter. Bruisende terrassen, ontspannen mensen. Hier snapt men waar het leven om draait.

Toegeven, sommige teksten moest ik de afgelopen week wel drie keer opnieuw lezen. Vooraleer in plaats van voordat, tezelfdertijd in plaats van tegelijkertijd, overvliegen in plaats van overwaaien. Ik kan er een A4 mee vullen. Ik acht de kans groot dat jij tijdens het lezen van deze blog zo nu en dan hetzelfde denkt.

Ondanks deze minuscule taalbarrière, voel ik me nu al thuis bij de manier van werken van mijn nieuwe collega’s. Ik proef ambitie, kennis en kunde, maar dan zonder de bla bla zoals ik dat van de Randstedelijke bureaus uit Nederland gewend ben. Even de tijd nemen om te luisteren en na te denken voordat je een mening over de bühne brengt, bijvoorbeeld. Ik vind het een verademing. Over die eigenschappen – weliswaar met wat hollandaisesaus overgoten – hoop ik zelf ook te beschikken.

Waar ik in ieder geval van overtuigd ben na mijn eerste week? Dat Connect in Nederland nog veel harten gaat veroveren. Maar goed ook natuurlijk, want vanaf deze zomer is het nieuwe kantoor op Strijp-S in Eindhoven operationeel. Dat is ook een fijne omgeving trouwens, waar het bruist van creativiteit, cultuur en innovatie. Het lijkt me leuk om je daar snel eens te mogen verwelkomen!

Juul (zonder Z-klank ;-)) Franssen

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!