nieuwsbericht

Connect draagt bij aan de inclusieve aanwerving van de FOD Volksgezondheid

woensdag 12 april 2023

Diversiteit op de werkvloer bevorderen, deuren openen voor iedereen, een verwelkomende en inclusieve werkomgeving bieden én de toegankelijkheid verbeteren van de vacatures binnen de FOD Volksgezondheid. Dat zijn de doelstellingen die de federale overheidsdienst ertoe bracht om voor Connect te kiezen. Het doel: het ontwikkelen van een actieplan om inclusieve aanwerving te bevorderen. Connect is blij om hier samen met de FOD Volksgezondheid haar schouders onder te zetten.

Binnen de federale overheidsdiensten bestaat al een kader voor diversiteit en inclusiviteit. Elke instelling of organisatie is namelijk verplicht een strikte non-discriminatiewetgeving na te leven.

Tewerkstellingsgraad van mensen met een handicap

Een van de belangrijkste doelstellingen van het federaal netwerk diversiteit is om een tewerkstellingsgraad van 3% te hebben voor personen met een handicap. Deze maatstaf wordt jaarlijks opgevolgd voor elke federale overheidsdienst. Daarnaast stimuleert en ondersteunt het federaal netwerk diversiteit initiatieven van individuele overheidsinstanties op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Het doel is een positieve ontwikkeling van diversiteit en inclusiviteit in de overheidssector. Het doel is om tot een positieve ontwikkeling te komen van diversiteit en inclusiviteit in de overheidssector.

Een inclusief aanwervingsbeleid

De HR-partners van de FOD Volksgezondheid reageerden op een projectoproep om een eigen project in te dienen. Dit project bestaat uit het invoeren van een inclusief aanwervingsbeleid. Een beleid dat zich richt op het creëren van voordelige voorwaarden voor kandidaten, zodat ze bij de FOD Volksgezondheid willen werken dankzij een gastvrije, zorgzame en een inclusieve werkomgeving.

De HR-partners hebben daarom een beroep gedaan op Connect om een volledige audit uit te voeren van de selectie- en wervingsprocessen. Het doel? Een plan opstellen met acties die de diversiteit binnen de FOD Volksgezondheid versterken en een zo open mogelijke aanwerving stimuleren.

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!