nieuwsbericht

Kom naar het Connectcafé op 7 november 2023!

vrijdag 8 september 2023

Ontevreden omwonenden tijdens een inspraakbijeenkomst, bestuurders die bedreigd worden, discussies op social media die ontsporen. Als communicatieprofessional, omgevingsmanager of politicus kun je het vast beamen: nagenoeg ieder project of plan gaat gepaard met weerstand en die weerstand lijkt ook steeds heftiger te worden. Hoe zorg je dat weerstand geen nederlaag wordt? En hoe gebruik je kritiek uit de omgeving zelfs als winst voor je project?  

Tijdens het Connectcafé op 7 november gaan we in gesprek met vooraanstaande experts op het gebied van weerstand en delen we onze kennis en expertise met je. Samen zoeken we naar antwoord op de vraag: “Weerstand: doorbreken of omarmen?”  

Laat je inspireren door verschillende perspectieven en ervaringen van experts over de waarde van weerstand: 

  • Alex Sheerazi: communicatiemanager bij onder andere de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en de commissie die aan de lat staat voor het herstel van de schade door gaswinning in Groningen. 
  • Eva Wolf: assistent professor aan de Tilburg University (Tilburg Institute of Governance) en auteur van het boek ‘De waarde van weerstand’. 
  • Marc Wesselink: expert in omgaan met conflicterende belangen in complexe onderhandelingen, ontwikkelaar van het Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) en partner WesselinkVanZijst. 

Na het inhoudelijke programma sluiten we uiteraard af met een goed gesprek aan de bar.  

Het Connectcafé zit inmiddels VOL. Wil jij toch graag meepraten over weerstand, schrijf je dan in voor de reservelijst via dit formulier.

Benieuwd naar eerdere edities van het Connectcafé? Blik met ons terug op het vorige Connectcafé in Eindhoven en bekijk de aftermovie.

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!