nieuwsbericht

Maak kennis met Junior Communicatieadviseur Fredericke

donderdag 14 april 2022

Enkele maanden geleden verwelkomden we Fredericke op het kantoor in Hasselt. Als junior communicatieadviseur ondersteunt ze het team met research, het uitvoeren van persscreenings en het opstellen van adviesnota’s en communicatieplannen. Leer haar beter kennen aan de hand van vijf liedjestitels.

We Didn’t Start the Fire – Billy Joel

Nee, ik ben niet stiekem een pyromaan. Wél iemand die enorm geïnteresseerd is in politiek en maatschappij (het hoeft dan ook geen verder betoog waarom ik bij Connect aan de slag wilde gaan!) Daarom koos ik voor een master in zowel sociologie als in politieke wetenschappen. Een nummer dat een overzicht geeft van 40 jaar aan socio-politieke geschiedenis is me dus op het lijf geschreven.

Budapest – George Ezra

Mijn go-to fun fact als ik mezelf moet voorstellen is dat ik het Hongaarse woord voor “dank u” (köszi – afkorting van köszönöm voor de taalkundigen onder ons) op mijn enkel heb getatoeëerd. Ik heb mijn liefde voor Hongarije niet laten vereeuwigen omdat ik zoveel van goulash hou, wel omdat ik een half jaar in Boedapest heb gewoond in het kader van mijn Erasmus. Een persbericht opstellen in het Hongaars gaat me net niet lukken, maar je helpen met de juiste metrohalte te vinden wel.

Cool Cat – Queen

Hoe hard ik ook probeer om het geen onderdeel van mijn persoonlijkheid te laten worden: ik ben een echte cat lady in hart en nieren. Ik zou graag willen zeggen dat ik een even grote fan ben van alle dieren, maar met vier katten in huis is het toch moeilijk om deze viervoeters geen speciaal plekje in mijn hart te geven.

Photoshop – Leanna Crawford

Een ander leuk wist-je-datje over mij is dat ik best wel behendig ben met Photoshop. Zo ontwierp ik vorig jaar de cover van een boek, geschreven door een vriendin. Het Photoshopwerk binnen Connect laat ik liever over aan onze immer creatieve grafische cel. Als junior communicatieadviseur laat ik mijn creativiteit nu eerder schriftelijk vloeien met het opstellen van nieuwsbrieven, sociale media posts, etc.

A Whole New World – Aladdin

Werken bij Connect is mijn allereerste job. Een beetje overweldigend soms (zeker met projecten die al langer lopen dan ik zelf op deze aardbol rondloop), maar wel enorm boeiend. Hoewel geen enkele dag dezelfde is, is er wel een constante: mijn rugzak wordt dagelijks gevuld met nieuwe leerervaringen. Van het beheren van de sociale media, tot het uitvoeren van persscreenings en het schrijven van nota’s. Niet altijd even gemakkelijk om jezelf aan te passen aan een hele nieuwe omgeving en routine, maar met de steun van mijn collega’s en buddy zijn mijn eerste weken bij Connect redelijk vlekkeloos verlopen!

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!