nieuwsbericht

Mensen maken het verschil

vrijdag 16 november 2018

Mijn carrière bij Connect is begonnen met één telefoontje. “Beste Bart, wij hebben elkaar eerder gesproken en de positieve klik is me bijgebleven. Zoek je nog ervaren communicatieadviseurs met een netwerk in België en Nederland?” Daarna ging het snel, heel snel.

Slim kennis delen en organiseren

In de eerste week is mij opgevallen hoe efficiënt en vanzelfsprekend Connect haar projecten en kennisdelen organiseert, plant en registreert. Een goede interne organisatie scheelt heel wat frustratie en administratieve handelingen. Connect investeert veel in het opleiden van haar menselijk kapitaal en dat levert een innovatief, hecht en gemotiveerd team op. Een team dat kritisch is, elkaar helpt en steeds op zoek is naar het beste resultaat.

Door die solide basis kunnen mijn collega’s en ik doen waar we goed in zijn: met communicatieadvies en omgevingsmanagement complexe projecten en organisaties begeleiden. Zowel in Vlaanderen als in Nederland heb ik in heel wat veranderingstrajecten de kar getrokken. En geloof mij vrij: een goed lopende interne organisatie is een randvoorwaarde om een team te laten excelleren.

Aan de slag met stakeholders van de Noord-Zuid Limburg

Dag twee bij Connect: samen met collega’s, het projectteam en heel veel stakeholders was ik getuige van een historisch moment: de kick-off van het mobiliteitsproject Noord-Zuid Limburg. Wat het zo bijzonder maakt? De stakeholders zitten voortaan mee aan tafel om samen tot een voorkeursalternatief te komen. Dit project loopt al 40 jaar en ik zal er mee de verschillende belangen inventariseren en waar mogelijk dichter bij elkaar brengen. Als inwoner van Hechtel-Eksel ken ik het project van dichtbij en kan ik me de gemengde gevoelens bij inwoners, bedrijven en gemeenten levendig voorstellen. De inzet is groot, want de toekomst, mobiliteit en leefbaarheid van Limburg staan op het spel.

Investeren in relatie en vertrouwen

Het contact met mensen maakt of breekt mijn dag. Natuurlijk is de inhoud van een project en de impact ervan leidend. Maar het zijn de mensen die het verschil maken.  Deze eerste weken gebruik ik om klanten, stakeholders en collega’s goed te leren kennen en te investeren in de relatie. Daardoor groeit ook het vertrouwen.

Want eerlijk is eerlijk: er zijn heel wat communicatiebureaus en nog meer interessante projecten. Maar het verschil zit ‘m toch in het contact met en samenwerking tussen mensen.

Pleased to meet you!

Mieke Bex

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Mieke

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!