blog

Verschillende achtergronden, verschillende inzichten

Bij Connect werken mensen met verschillende achtergronden. Dat zorgt ervoor dat men projecten vanuit verschillende invalshoeken bekijkt, en dat is bevorderlijk voor de kwaliteit van het strategisch advies. Michaël Van Tilborg, recent gestart als senior communicatieadviseur, vertelt over zijn eerste ervaringen en inzichten bij Connect. “Elke dag is vooral een leerdag. Met nieuwe prikkels en het vergaren van informatie.” 

Ervaring vereist?

Nadat ik negen jaar als parlementair medewerker en raadgever voor een minister in Brussel werkte, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo kwam ik bij communicatiebureau Connect terecht. Vanuit mijn opleiding als cultuurwetenschapper had ik nochtans vrij weinig voeling met communicatie. Ook tijdens mijn werkervaringen kwam ik er maar zijdelings mee in aanraking. Zo moest ik wel eens een persbericht opstellen, maar daar bleef het dan ook bij. 

Tijdens mijn sollicitatiegesprek heb ik dan ook letterlijk gezegd dat ik weinig van communicatie afweet, laat staan van strategische communicatie. Toch bleek dat geen probleem. In eerdere jobs was ik vooral bezig met beleidsvoorbereiding en -uitvoering; van de hervorming van de rijopleiding en de opmaak van de nieuwe wegcode tot de aanpassing van de regels van de keuring. Die kennis bleek een troef voor Connect. 

Als raadgever voor de minister van Mobiliteit en Openbare Werken was ik het ook wel gewend om draagvlak te creëren voor aanpassingen aan bestaande regelgeving. Door stakeholders vroeg genoeg te betrekken en duidelijk met hen binnen een afgesproken kader te communiceren, kon ik bijvoorbeeld de oldtimerkeuring hervormen zonder dat er veel weerstand ontstond. Net het betrekken van stakeholders bleek cruciaal binnen omgevingscommunicatie. Dat maakt me een goede toevoeging aan de uitgebreide expertise en kennis die aanwezig is binnen Connect

Al doende leert men 

Ik ga uit van het principe ‘al doende leert men’. Binnen Connect krijg ik die kans. Ik mag onmiddellijk aan projecten werken. Zo doe ik snel ervaring op en leg ik contacten met klanten. Connect is bovendien zowel in België als Nederland actief. Dat vind ik een absolute meerwaarde. Als alumnus van de Universiteit van Maastricht ben ik al vertrouwd met de Nederlandse manier van handelen.  

"Ik ga uit van het principe ‘al doende leert men’. Binnen Connect krijg ik die kans."

Levenslang leren is key 

Hoe is het ondertussen gesteld met mijn kennis van het communicatievak? Wel, bij Connect is er veel ruimte voor (interne) opleiding. Dat maakt dat ik op korte tijd al veel heb geleerd. De inspirerende omgeving en de verhelderende inzichten van de collega’s dragen evenzeer bij. Samen met de ervaring die ik heb, zorgt dat ervoor dat ik ondertussen al helemaal ingewerkt ben! 

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.