#ConnectCheckt

Een clipboard manager die zowat alles transformeert in een mooie presentatie, slimme pennen die alles onthouden wat je schrijft en een bekende app met een nieuwe feature zodat je er voortaan ook mee kunt vergaderen. Check, check, dubbelcheck.

Nog snel een mooie presentatie nodig? Gewoon kopiëren en plakken in Paste
Paste is een soort online clipboard manager met ingebouwde opmaak. Je opent een slide en plakt hier vervolgens eender welke content in: een afbeelding, document, video, website, … De content kan je plakken, uploaden, invoegen vanuit Google Drive, Dropbox, Instagram, Onedrive, Twitter, Trello, YouTube… om er maar een paar te noemen. Schrijf er nog iets bij en Paste maakt er automatisch een mooie presentatie van.

Er zijn drie standaard lay-outs. Deze bepalen waar je tekst en foto’s komen. Paste past automatisch kleuren toe op basis van de kleuren van de content die jij erin plakt. Maar je kan ook jouw huisstijlkleuren toevoegen. Zoek je nog een leuk beeld bij je tekst? Paste kan je suggesties geven van Unsplash en Giphy op basis van de woorden in je tekst.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheden om met een team samen te werken, feedback te geven of te connecteren met Slack. En het bestaat ook als app voor iPhone.

Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Maar voor één keer is het mooi én waar. Probeer het zelf eens op pasteapp.com.

Wie schrijft die blijft
Of beter: wat je schrijft, blijft. Toch als het van Livescribe afhangt, een bedrijf dat smartpennen maakt. Je kan ermee schrijven zoals je met een normale pen zou doen. Maar gebruik je de pen samen met het bijhorende papier en de app, wordt je omvergeblazen. De smartpen onthoudt dan namelijk alles wat je schrijft. En kan jouw handschrift omzetten in getypte tekst. En dat is niet alles. De pen bevat ook een microfoon waardoor je tijdens het notuleren, geluid kunt opnemen. Weet je dus niet meer zeker wat er gezegd is, even op het woord gaan staan met de smartpen en je hoort het weer. Bovendien kan de pen vertalen vanuit het Engels en kan je notities gemakkelijk delen met anderen.

Met collega’s videovergaderen via WhatsApp
Met meer actieve gebruikers dan Facebook Messenger, kan je er van uitgaan dat quasi al jouw collega’s gebruikmaken van WhatsApp. Dat je met de gratis berichtendienst een-op-een kan bellen en videobellen, wisten we al. Maar sinds kort kan je ook videogesprekken voeren met wel vier collega’s tegelijk. Vergaderen was – mits een goede internetverbinding – nog nooit zo gemakkelijk!

Martine Vanaken

#ConnectCheckt