nieuwsbericht

Connect gaat communiceren over de Brusselse lage-emissiezone

vrijdag 30 september 2022

De lage-emissiezone moet vervuilende voertuigen weghouden uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een ambitieus, duurzaam en tweetalig project? Klinkt als iets voor Connect. Dat vond Leefmilieu Brussel ook. 

De lage-emissiezone (afgekort LEZ) moet van Brussel een schonere en gezondere plek maken. Minder fijnstof, stikstof en CO2, betere luchtkwaliteit en bijgevolg minder kwalijke gevolgen voor de gezondheid van de Brusselaar. Om dat te bereiken worden vervuilende voertuigen stapsgewijs de toegang ontzegd tot het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Vandaag zijn enkel oude dieselwagens niet meer welkom. De komende jaren volgen ook andere vier- en tweewielers.  

Ambitieuze regels, heldere communicatie 

Een project van zo’n omvang roept begrijpelijkerwijs vragen op. Want waar gelden de regels eigenlijk? Wanneer verandert wat? En vooral: wat betekent dat voor mij en mijn auto? De lijst met regels is lang en divers, de lijst met doelgroepen is dat ook. Een hele uitdaging dus om alles behapbaar naar buiten te brengen.  

Belangrijke mijlpaal in zicht 

De komende jaren ondersteunt Connect de afdeling duurzame mobiliteit van Leefmilieu Brussel. We pikken in op een belangrijk moment. Vandaag geldt de lage-emissiezone enkel voor personenwagens, busjes en bestelwagens. Vanaf 2025 ook voor brommers, moto’s en vrachtwagens. De komende jaren staan dus in het teken van een grote communicatie-inspanning. Eén waar we met Connect graag onze schouders onder zetten.

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Stéphanie

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!

Bart Derison presenteert op Kortom studiedag
Nieuwsbericht

Studiedag ‘Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?’