nieuwsbericht

Nieuwe samenwerking met Sennse: opdracht voor TEC in Wallonië

donderdag 2 juni 2022

Na de MIVB slaan Connect en Sennse opnieuw de handen in elkaar. Deze keer werken we samen voor de Waalse vervoersmaatschappij, de TEC. Na een Europese aanbesteding werd de offerte van ons consortium door de Waalse vervoersmaatschappij geselecteerd. Het contract loopt twee jaar en kan verlengd worden tot 2030.

In 2019 startte de samenwerking tussen het consortium Sennse-Connect voor het project Metro 3 van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dit jaar namen onze beide bureaus opnieuw deel aan een aanbesteding: ditmaal voor de werf- en projectcommunicatie van de Waalse vervoersmaatschappij TEC. En driewerf hoera: we wonnen het contract.

Een volgende Belgische vervoersmaatschappij

Dankzij de ervaring van onze beide bureaus in infrastructuur-, mobiliteits- en milieuprojecten, onze kennis van Wallonië en onze eerdere samenwerking voor Metro 3, staat er een sterk, complementair en efficiënt consortium klaar om de uitdagingen van de TEC aan te gaan.

Voor Connect is de samenwerking met de Waalse vervoersmaatschappij de volgende, logische stap om in heel België aan maatschappelijk relevante projecten mee te werken. En vooral omdat onze Franstalige collega’s binnen Connect Wallonië zeer goed kennen. Voor dit project was het dan ook evident om opnieuw met Sennse in zee te gaan. Zo specialiseren we ons als bureau verder in de mobiliteitsvraagstukken over heel België. Trams en metro’s zijn in Frankrijk bijvoorbeeld veel gebruikelijker dan in België, en daarin vult Sennse ons perfect aan.”

Wouter Toelen, Managing Partner bij Connect

Volledig mee eens. Ook vanuit Sennse werken we regelmatig mee aan complexe projecten, in heel Frankrijk. Dankzij onze partner Connect beschikken we ook over de juiste kennis op het terrein en over de lokale belanghebbenden. Zo blijven we verder bouwen op onze succesvolle samenwerking voor Metro 3 en vormen we een nog beter team dan voorheen. Ons consortium staat voor ons garant voor een sterke en beproefde samenwerking.

Dominique Jouve, Managing Partner bij Sennse

Werfcommunicatie in Luik en Charleroi

Het mobiliteitsnetwerk van de TEC ondergaat grote veranderingen. Zo probeert de Waalse vervoersmaatschappij te voldoen aan de behoeften en eisen van de mobiliteit van morgen, en dat voor heel Wallonië. Connect en Sennse staan TEC bij in verschillende projecten zoals Mobi’Park in Luik en Metro 5 in Charleroi.

Met het eerste project, Mobi’Park, wil de TEC een nagelnieuw busdepot bouwen op een braakliggend terrein in het westen van Luik. Dat busdepot zou het één op na grootste depot van Wallonië worden. Op die manier kan de Ardense stad een volledig nieuw mobiliteitsaanbod voorstellen aan haar reizigers, dankzij een nieuwe vloot van HSSB-bussen (High Service Level bussen) die de toekomstige tram van Luik zullen ondersteunen.

Het tweede project, Metro 5, is van een andere grootorde. Metro 5 is een project dat al tientallen jaren oud is: de metrolijn bestaat maar werd nooit in gebruik genomen. Met dit project wil de TEC de metrolijn nieuw leven in blazen: de lijn wordt gerenoveerd en uitgebreid. Zo kan de lijn in de toekomst in gebruik genomen worden, wat een verbetering zal betekenen voor de mobiliteit in de dichtbevolkte regio van Charleroi.

Connect en Sennse zullen er daarom voor zorgen dat het vertrouwen in deze projecten wordt hersteld, dat de communicatie wordt afgestemd op de waarden van de Waalse vervoersmaatschappij en dat transparante communicatie troef blijft

Meer weten over deze inspiratie?

Neem contact op met Julie

Regelmatig communicatietips, strategische insights en inspirerende artikels in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan zeker in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Nieuws

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen
Nieuwsbericht

Connect aan de slag voor het complex project Extra Containercapaciteit Antwerpen

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'
Nieuwsbericht

Terugblik op de studiedag 'Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?'

Groepsfoto team Connect op grasveld
Nieuwsbericht

Dit was Connect in 2023!