#ConnectCheckt

21/02/2018

Grafisch ontwerp anno 2018: moet het minimalistisch of juist over the top? Futuristische bling of alles in een retro jasje? Connect checkt de 5 trends die 2018 zullen domineren volgens de trendwatchers.

Lees meer
#ConnectCheckt
Connect biedt eerste hulp bij valentijn

14/02/2018

Speciaal op deze dag van de liefde geeft Connect relatieadvies. Enkele tips die zowel op een Valentijnsdate als tijdens een vergadering met een klant wel eens van pas kunnen komen.

Lees meer
Connect biedt eerste hulp bij valentijn
Connect en Smart Mobility? Dat is smart communication

08/02/2018

Apps die helpen om een file te vermijden, sensoren die de luchtkwaliteit monitoren, verkeerslichten die op het juiste moment op groen springen. Allemaal voorbeelden hoe moderne technologie en mobiliteit hand in hand gaan. De Nederlandse provincie Noord-Brabant zet volop in op dit soort smart mobility. En Connect helpt haar om hierover te communiceren. We delen alvast vijf succesfactoren om smart mobility op de kaart te zetten.

Lees meer
Connect en Smart Mobility?  Dat is smart communication
Vijf communicatielessen van
A2-Maastricht

24/01/2018

Eind 2016 is de Koning Willem-Alexandertunnel door Maastricht-Oost in gebruik genomen. Een grote verandering voor de mobiliteit en het leefklimaat. De omgeving moest zo’n zes jaar flink door het stof. Toch is het gelukt om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer
Vijf communicatielessen van <br> A2-Maastricht
#ConnectCheckt

12/01/2018

Alweer vrijdag? Connect checkt er op los. Van co-working spaces tot strooifietsen, voor elk wat wils.

Lees meer
#ConnectCheckt
White mirror: de rooskleurige toekomst van communicatie

12/01/2018

Een whitepaper van ANP stelt dat data in 2025, nog meer dan nu al het geval is, een vaste en belangrijke rol spelen in ons vak. De consequenties? Grote communicatieafdelingen zijn verdwenen, medewerkers en stakeholders worden verantwoordelijk voor externe communicatie. Een specialist wordt ingehuurd om de strategische communicatielijnen te regisseren. Interessante ontwikkelingen die onze nieuwe medewerker Moniek graag op de voet volgt. In haar eerste blog voor Connect geeft ze haar visie op het communicatievak van de toekomst.

Lees meer
White mirror: de rooskleurige toekomst van communicatie
#ConnectCheckt

15/12/2017

Een enveloppe met geld is ook een klassieker, maar bij een communicatieadviseur scoor je zeker met extra inspiratie onder de kerstboom. Daarom stelden wij een lijstje op met 5 tijdloze communicatieboeken. Sommige zijn ouder dan onze mensen zelf, maar werpen nog dagelijks hun vruchten af bij het opstellen van onze communicatiestrategieën. Een teken dat het sterke boeken zijn!

Lees meer
#ConnectCheckt
Hoe veranderen zonder te verliezen?

14/12/2017

Een nieuw softwaresysteem, een bedrijfsovername of twee gemeenten die fusioneren. Verandering hoort bij het leven, ook al houden we liever vast aan wat we kennen. Want verandering betekent ook het gevoel van verlies. Van je vaste plek aan je bureau. Van je routine, omdat je met een nieuw computersysteem moet werken. Of van je collega’s, omdat zij in een ander gebouw gaan zitten. Daarom is er vaak meer weerstand dan medewerking bij een verandering. Hoe ga je hier mee om?

Lees meer
Hoe veranderen zonder te verliezen?
Vijf tips voor de perfecte bewonersbrief

07/12/2017

Je hebt ongetwijfeld al eens een bewonersbrief in de bus gehad. Vaak is die duidelijk en interessant, maar soms ook niet. Een onleesbare bewonersbrief vol technische termen laat je achter met meer vragen dan je al had. Een gemiste kans. Vijf tips om dit beter te doen.

Lees meer
Vijf tips voor de perfecte bewonersbrief
Vastgoedcommunicatie: paradijs of realiteit?

20/11/2017

Vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars investeren tonnen in gelikte beelden van hun projecten. Computerbeelden die soms nauwelijks van een echte foto te onderscheiden zijn en van het projectgebied de meest idyllische plek maken… die er overal hetzelfde uitziet. Uitgaand van het grootste cliché ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ lijkt dit een slimme investering, maar in welke mate maken deze beeldsimulaties een vastgoedproject nog geloofwaardig? Als vastgoedmakelaar vertel je beter een apart verhaal zoals dat van het nichtje van de stichter van de Chocoladefabriek die uiteindelijk besloot om er te gaan wonen.

Lees meer
Vastgoedcommunicatie: paradijs of realiteit?