Smart Mobility in de meest innovatieve regio van Nederland

Smart Mobility is één van de speerpunten van het mobiliteitsbeleid van de provincie Noord-Brabant. Samen met het Rijk en de marktpartijen is de komende jaren 1 miljard euro uitgetrokken om de bereikbaarheid in de regio te versterken. Een belangrijk stuk van dit budget gaat naar slimme mobiliteitsoplossingen waaronder een Smart Mobility-testtraject van 70 kilometer tussen Helmond en Tilburg. De communicatieopdracht loopt tot 2019.

Vraag

Smart Mobility is een ambitieus, innovatief maar ook complex project. Samenwerking is essentieel. Overheden, semioverheden én marktpartijen spelen allemaal een rol, maar daardoor is er wel een inflatie van structuren, programma’s en deelopgaven. De provincie Noord-Brabant had behoefte aan een strategisch bureau, dat heldere communicatielijnen uitzet. En dat bureau, dat zijn wij.

De Provincie Noord-Brabant gelooft dat het fileprobleem niet wordt opgelost met extra asfalt alleen

Aanpak

De communicatie-uitdagingen zijn enorm. Van het informeren van de gewone weggebruiker tot en met het aantrekken van innovatieve bedrijven die willen investeren in slimme mobiliteitstoepassingen. De Provincie experimenteert met het volledige ITS-spectrum, tot en met het toepassen van de nieuwste technologie op geplande wegenprojecten. Communicatiemateriaal genoeg dus. Wij brengen orde in het bos van interessante thema’s en maken ze communicatieklaar. Ondertussen versterken we aan de hand van een omgevingsanalyse de interne communicatie tussen alle stakeholders. Ons team is zowel in Den Bosch als in Helmond actief.

Resultaat

De opdracht loopt tot september 2019. We maken ondertussen de grensverleggende inspanningen van de provincie Noord-Brabant en al haar partners zichtbaar. Tegelijk versterken we de interne communicatie tussen alle stakeholders zodat hun innovatiekracht op snelheid blijft .

Facts & Figures

  • Eyecather is het Smart Mobility-testtraject van 70 km tussen Helmond en Tilburg.
  • In totaal wordt er ca. 1 miljard geïnvesteerd in de bereikbaarheid van Zuid-Nederland, waarvan een groot stuk in Smart Mobility.
  • Tientallen partijen zijn bij het project betrokken, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en de vijf grootste Brabantse gemeenten (B5).
Smart Mobility in de meest innovatieve regio van Nederland Smart Mobility in de meest innovatieve regio van Nederland Smart Mobility in de meest innovatieve regio van Nederland