Communicatie en omgevingsmanagement voor GIGA Storage Belgium

GIGA Storage is een energiebedrijf dat grootschalige energieopslagprojecten ontwikkelt. Het bedrijf wil na de Nederlandse energiemarkt ook de Belgische markt aansnijden. GIGA Storage Belgium plant de bouw van verschillende batterijparken in België, onder meer in Kinrooi en Dilsen-Stokkem. Voor de communicatie over deze parken schakelt het bedrijf de hulp van Connect in. We nemen de onwetendheid over batterijparken weg door een open dialoog met de verschillende stakeholders. 

Vraag

Het Belgische energielandschap is volop in verandering door de verschuiving van energie uit fossiele brandstoffen naar energie uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon. GIGA Storage gelooft dat grootschalige energieopslag hierin een cruciale rol speelt. Daarom wil het bedrijf de komende jaren verschillende batterijparken in België ontwikkelen, onder andere in Kinrooi en Dilsen-Stokkem. Maar wat zijn batterijparken? Hoe werken die? En wat gebeurt er als zo’n batterijpark in mijn omgeving wordt gebouwd? Om die vragen te beantwoorden aan hun stakeholders nam GIGA Storage Connect onder de arm.

Aanpak

Alvorens we naar de stakeholders konden gaan met de plannen van GIGA Storage, was er nood aan een sterk basisverhaal en een duidelijke strategie. Die zetten we vervolgens om in een hands-on plan van aanpak. Daarin bepaalden we welke stakeholders we wanneer wilden informeren. Transparantie was hierbij het codewoord. We zetten in op persoonlijke gesprekken met rechtstreekse omwonenden, regelmatig overleg met advies verlenende instanties, frequente gesprekken met de betrokken gemeenten en de persaanpak.

Resultaat

In de eerste plaats werkten we enkele communicatieproducten uit die het verhaal van GIGA Storage vertellen. Dat werden een folder en de website voor de activiteiten in België. In de tweede plaats maakten we een draaiboek en de bijhorende producten voor de communicatie over de specifieke projecten. Die stuurden we rechtstreeks naar het doelpubliek, gebruikten we tijdens infomarkten en verschenen in de media.

Facts & Figures

  • GIGA Storage wil 5 GW energieopslagcapaciteit ontwikkelen in Europa voor 2030
  • GIGA Storage wil het grootste batterijpark van Europa bouwen in België met een capaciteit van 600 MW
  • We organiseerden 2 infomarkten, in Kinrooi en in Dilsen-Stokkem, om de omgeving te informeren over de geplande batterijparken

“Omwonenden overtuigen van een nieuw maar vooral onbekend concept zoals batterijparken is niet altijd makkelijk. Dankzij de jarenlange ervaring van Connect met omgevingscommunicatie voor verschillende groepen stakeholders, kunnen we voldoende vertrouwen en goodwill creëren om onze projecten uit te voeren.”

Joeri Siborgs, General Manager GIGA Storage Belgium

Meer weten over deze case?

Neem contact op met Wouter

cases

Communicatiebegeleiding Programma Gezondheid
Case

Communicatiebegeleiding Programma Gezondheid

Provincie Noord-Brabant

Communicatiebegeleiding voor Lob van Gennep
Case

Communicatiebegeleiding voor Lob van Gennep

Waterschap Limburg

Doelgerichte partnercommunicatie voor het Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
Case

Doelgerichte partnercommunicatie voor het Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Hart van Brabant